Boraink

A Soltész borok nemcsak ízvilágukban sugároznak harmóniát, ugyanez a könnyed kapcsolódás jelenik meg rajtuk keresztül például a művészettel. Három prémium vörösbort öltöztettek kortárs festményekbe, ugyanis a Kékfrankos, a Cuvée és a Bikavér címkékre is a Munkácsy-díjas, elismert képzőművész, Bukta Imre egy-egy alkotása került.

A Kékfrankoson a Korcsolyázó cigánylány című festmény, a cuvée-n a házasítás nevét is adó Delelő, míg a Bikavéren a „Béla fácánnal” című alkotás látható.

A három festményből Ipacs Géza grafikus készített boroscímkéket. A végeredmény pedig egy-egy olyan palack, amely a bor- és a művészetkedvelőknek egyaránt élményt nyújt.

Bukta Imre Sorozat

A Bukta Imre sorozatban a pincészet prémium kategóriájú vörösborai kerülnek forgalomba, amelyek kizárólag a legjobb évjáratokból készülő dűlőszelekciók vagy hordóválogatások. “Ezeket az általunk legjobban kedvelt vörösborokat szerettük volna vizuálisan is megkülönböztetni a többitől. Az Egerhez sok szálon kötődő Bukta Imrét kerestük meg azzal az ötlettel, hogy egy-egy műalkotását megjeleníthessük a címkéken” – meséli Soltész Gergő, tulajdonos. A festményekből Ipacs Géza grafikus készített boroscímkéket. A végeredmény pedig egy-egy olyan palack, amely a bor- és a művészetkedvelőknek egyaránt élményt nyújt.

Soltész Nagy-Eged Kékfrankos Grand Superior 2018

Gazdag elegancia, érett, komplex pirosbogyós jegyek kiegészülve a fahordós érlelés bársonyosan toast-os fűszerességével, és a Nagy-Eged-dűlő semmihez sem hasonlítható karakterével.

WEBSHOP

Soltész Egri Chardonnay 2021

Kiváló évjáratban gondosan tervezett és elkészített bor. A szőlő gazdag beltartalmát francia tölggyel társítottuk már az erjesztésben, majd az érlelésben is. Komoly bor, jellegzetes, fajtára jellemző és a tölgy hatását magán viselő illatokkal. Ízben telt, kerek, gyümölcsös, valamint jól eltalált a pörkölt fa eleganciája. Komplexitása és kiegyensúlyozottsága figyelemre méltó, szépen illeszkedik a borcsaládba.

WEBSHOP

Soltész Delelő Cuvée Superior 2018

A Cabernet Sauvignon feszes, és nemes alapokat biztosít, amelyet a Merlot bársonyossága, és a Zweiget gyümölcsös fűszeressége tesz harmonikusság és komplexé.

WEBSHOP

Soltész Egri Bikavér Grand Superior Pajados-Dűlő

Elegáns, gazdag ízvilág, finom vaníliás, szegfűszeges, feketeboros fűszerességgel, és csipkebogyós, ribizlis, szedres gyümölcsös jegyekkel. Határozott, feszes szerkezet, integrált, bársonyos tanninokkal, és komplex zamatos lecsengéssel.

WEBSHOP

Prémium Sorozat

A SOLTÉSZ Premium borcsalád a kifinomultság és minőség szimbóluma. Tartalmazza a bársonyos tanninokkal és feketebogyós gyümölcsökkel telt Soltész Egri Cabernet Sauvignon Suprior-t, valamint az elegáns, vaníliás fűszerezettségű Soltész Egri Bikavér Pajados-t. Két kivételes bor, amelyek emlékezetessé teszik minden pillanatot.

Soltész Egri Cabernet Sauvignon Superior

A legszebb szőlőfürtökből készült ez a tartalmas, gazdag ízvilágú, testes Cabernet Sauvignon. Bársonyos, határozott tanninjait a feketebogyós gyümölcsök és a szárított dohányleveles ízek egyensúlyozzák ki.

WEBSHOP

Soltész Egri Bikavér Superior Pajados-dűlő

Elegáns, gazdag ízvilág, finom vaníliás, szegfűszeges, feketeboros fűszerességgel, és csipkebogyós, ribizlis, szedres gyümölcsös jegyekkel. Határozott, feszes szerkezet, integrált, bársonyos tanninokkal, és komplex zamatos lecsengéssel.

WEBSHOP

SELECTION - FEHÉR ÉS ROZÉ

Könnyedség, lazaság jellemzi a Soltész fehér és rozé borainkat. Fűszerezve egy kis eleganciával, amit akkor tapasztal meg mindenki, amikor belekortyol ezekbe a nem mindennapi borokba. A gondosság, az odafigyelés, a dűlők egyedisége koncentrálódik minden egyes cseppben, már csak azt kell eldönteni, melyikhez is van kedvünk igazán.

Soltész Selection Irsai Olivér

Pimasz, illatos és kirobbanóan gyümölcsös Irsai Olivér – mintha csak egy nagy tál friss almával, körtével és szőlővel teli tálba kóstolnánk bele. Vibráló, könnyed, és tele van energiával, így biztosan nem lesz unalmas a vele eltöltött idő. Klasszikus tavaszi-nyári bor, jól behűtve önmagában, vagy egy igazán finom fröccsként is telitalálat.

WEBSHOP

Soltész Selection Sauvignon Blanc

Roppanó struktúra, lendületes és jellegzetes citrusos-csalános-gyógynövényes ízvilág, valamint vibráló savak jellemzik ezt a válogatott tételekből készült Sauvignon Blanc-t. Igazi vagány bor, amelyek a legmerészebb salátakompozíciókat és lágysajtokat is megszelídíti, de önmagában, vagy fröccsként kortyolva is isteni szomjoltó. Jól behűtve a legfinomabb.

WEBSHOP

Soltész Borbirtok Olaszrizling

A legszebb Olaszrizlingjeink kerültek kiválasztásra ehhez a letisztult ízvilágú, elegáns száraz borhoz, amelyet gazdag citrusosság, bergamott, grapefruit, könnyed fehérszirmú virágok, és kellemes keserűmandula játékos kavalkádja jellemez. Ropogós, feszes ízvilágának köszönhetően igazi gasztrobor, de a határozott ízek kedvelőinek tökéletes választás lesz egy kellemes esti beszélgetéshez is.

WEBSHOP

Soltész Selection Rozé Cuvée

Ez a rozé pont olyan, mintha egy hatalmas tál érett, zamatos eperbe harapnák. Bár a bor száraz, ízében mégis gazdag, édes gyümölcsösség jellemzi, és egy csipetnyi szénsavasság teszi vibrálóan lendületessé. Helyezzük kényelembe magunkat, töltsünk ki egy pohárral, és élvezzük minden cseppjét. Egy kis hűtés jól áll neki.

WEBSHOP

SELECTION - VÖRÖS

A vörösek éppoly tüzesek mint az egri dűlök fölött nyugovóra térő nap sugarai. Bátran válasszunk közülük, mert bár határozott jegyeket hordoznak, mindegyik más, mindegyik elbűvölően izgalmas. Telítettség, báj, bársonyos ízek, melyek tökéletessé tesznek bármilyen egyedi pillanatot..

Soltész Selection Egri Cabernet Sauvignon Superior

Az ostorosi Szél-hegy különleges dűlőiről, a legszebb szőlőfürtökből készült ez a tartalmas, gazdag ízvilágú, testes Cabernet Sauvignon. Bársonyos, határozott tanninjait a gazdag feketebogyós gyümölcsös, finom szárított dohányleveles ízek egyensúlyozzák ki. A korty gazdag, komplex utóízt hagy magaután, amelyet érdemes kiélvezni.

WEBSHOP

Soltész Selection Egri Merlot Superior

A telt, hömpölygően gazdag ízvilágú, tökéletes érett szőlőből készült, bársonyos vörösborok kedvelőinek a bora ez a válogatott szőlőből készült Merlot. Érett, ropogós cseresznye, puha, édes, lédús szilva, és a fahordós érlelésből származó finom pörkölt mogyorós-vaníliás jegyek gazdag kavalkádja tölti be a szánkat minden egyes korttyal. Élvezzük minden cseppjét lassan kortyolva önmagában, vagy kínáljuk nemes húsételek mellé.

WEBSHOP

Soltész Selection Egri Cabernet Sauvignon

A világ egyik legnépszerűbb szőlőfajtájának és a klasszikus egri terroir jegyeknek a harmonikus kombinációja ez a bor. Nemes és elegáns egyszerre, a határozott ízek kedvelőinek a bora. Igazán jó választás egy gazdag húsétel mellé.

WEBSHOP

Soltész Selection Egri Cuvée

Élénk savakkal, gyönyörű rubin színnel rendelkező vörösbor, illatában a kellemes piros bogyós gyümölcsök mellett érezhetünk egy kis fűszerességet. A házasítás harmonikus ízvilágot, bársonyos tanninokat eredményez. Igazán kellemes bor családi és baráti összejövetelekre.

WEBSHOP